Montkov - zárubně a dveře

Reklama

Barvy

Vyhledávání článků
Jak se zbavit plísní a fleků na zdech?

Jak se zbavit plísní a fleků na zdech?

vyšlo 23.7.2014

Plíseň v interiéru je velmi nepříjemná, a pokud se někde objeví, zbavit se jí nebývá jednoduché. Často vzniká v koupelnách a jiných vlhkých místnostech, nebo se začala objevovat poté, co nás vytopili sousedi. A co takové mastné fleky od smažení u sporáku, které nám “krášlí” kuchyň? Jak se těchto problémů zbavit jednou provždy? A jde to vůbec?

 
Jak na lepení a opravy PVC fólie bazénů

Jak na lepení a opravy PVC fólie bazénů

vyšlo 23.6.2014

K dovoleným, letním radovánkám i chalupaření neodmyslitelně patří koupání. Pokud jste se rozhodli pořídit si na zahradu bazén, můžete se rozhodnout mezi pevným, zapuštěným bazénem, nebo levnějším povrchovým bazénem. Každá varianta má své plusy i mínusy. Jednou z nevýhod mobilních bazénů je použití PVC fólie, která je náchylná na roztržení.

 
Hrotové zábrany proti ptactvu

Hrotové zábrany proti ptactvu

vyšlo 22.6.2014

Lidé od nepaměti řeší problémy s hnízděním ptáků na domech. Investují nemalé částky do zateplení a nových fasád a s hrůzou pozorují, jak se jim tam dvakrát ročně zahnízďují jiřičky mnohdy po celé délce římsy.

 
Formaldehyd se uvolňuje z nábytku, dveří i podlah a škodí zdraví

Formaldehyd se uvolňuje z nábytku, dveří i podlah a škodí zdraví

vyšlo 4.6.2014

Také vás doma trápí neustálý kašel, bolí vás hlava, nebo vám slzí oči? Jenomže alergičtí na nic nejste a tak stále uvažujete, čím by to mohlo být? Možná je příčinou vašeho trápení formaldehyd – chemická látka, která se může uvolňovat jak z nábytku, tak třeba i z podlah. V nadměrné koncentraci může vážně ohrozit naše zdraví. Jak se formaldehydu zbavit?

 
Jak postupovat při regeneraci a ochraně dřeva?

Jak postupovat při regeneraci a ochraně dřeva?

vyšlo 2.5.2014

Dřevo je jedním z nejoblíbenějších materiálů používaným jak v exteriérech, tak i interiérech. Aby však fasáda, terasa, plot, nábytek a další výrobky ze dřeva zůstaly dlouho krásné, je třeba jim věnovat náležitou péči. Jak tedy o dřevo pečovat, aby bylo dlouho jako nové a neztratilo nic ze své elegance?

 
S lepidlem na opravu makrolonové střechy pergoly

S lepidlem na opravu makrolonové střechy pergoly

vyšlo 28.4.2014

Menší přístřešky, zimní zahrady, pergoly apod. se dnes zakrývají moderními, lehkými materiály, které propouštějí dostatek světla, jsou velmi odolné a nejsou drahé. I přesto mohou rozmary počasí - kroupy, přívaly sněhu, vítr a padající větve či ovoce - způsobit, že dojde k poškození těchto krytin. Pokud se jedná o drobnější poškození, jsme schopni je velmi jednoduše sami opravit.

 
Jarní slunce odhalí všechny nedokonalosti starých nátěrů

Jarní slunce odhalí všechny nedokonalosti starých nátěrů

vyšlo 19.3.2014

Zima odchází a jarní sluneční paprsky nekompromisně odhalují šmouhy, rýhy a praskliny na malbách i nátěrech. Všechny povrchy potřebují po určité době nový nátěr a jaro je k tomu jako stvořené. Interiérové malby a nátěry se většinou obnovují kvůli jejich vzhledu. Exteriérové nátěry se obnovují hlavně pro ochranu před vlivy prostředí (slunce, vítr, mráz, sníh). Co nás tedy může potkat na cestě za zvelebením našeho bydlení?

 
Jaké jsou aktuální trendy v malování interiérů?

Jaké jsou aktuální trendy v malování interiérů?

vyšlo 28.2.2014

Chystáte se vymalovat byt a chtěli byste tentokrát upustit od běžné klasiky a dát vašim zdem opravdu originální kabát? Že nevíte, jaké barvy v místnostech použít, abyste se doma cítili příjemně a prostor zároveň působil moderně? Zkuste se držet nejnovějších trendů. A jaké to jsou?

 
Silvestrovský ohňostroj – krásný, ale nebezpečný

Silvestrovský ohňostroj – krásný, ale nebezpečný

vyšlo 29.12.2013

Oslavy Silvestra a Nového roku si snad nikdo z nás nedokáže přestavit bez ohňostroje a všelijaké pyrotechniky. Mnohým z nás stačí, když se na všechna ta světýlka jen koukáme, jiní zase rádi všelijaké rakety a petardy odpalují. Ne všichni však vědí, kde pyrotechniku nakupovat a jak s ní zacházet, aby byla pro všechny bezpečná.

 
Originální vzhled budovám vtisknou barevné betony

Originální vzhled budovám vtisknou barevné betony

vyšlo 28.11.2013

Beton nemusí být šedý. Jedinečný a individuální vzhled vtiskne domu probarvená varianta, tzv. barevný beton. Stavby, kde je využit právě barevný beton, jsou na pohled přitažlivé a od ostatních domů se výrazně odlišují. Probarvený beton nachází své místo nejen v exteriérech, ale i v interiéru, kde se může podílet na originálním vzhledu stěny, podlahy, schodů nebo třeba úspěšně nahradí keramické umyvadlo.

 
Jak vybírat lepidla do domácnosti a do dílny?

Jak vybírat lepidla do domácnosti a do dílny?

vyšlo 4.11.2013

Dnes jsou v obchodech k dostání lepidla všeho druhu - některá jsou určena jen na papír, jiná na gumu, plasty či dřevo a existují také lepidla univerzální. Zorientovat se v jejich nabídce tak není nejjednodušší. Materiál, pro něž je lepidlo určeno, však není tím jediným, podle čeho bychom se při výběru měli řídit. Na co se tedy ještě zaměřit?

 
Rekonstruovatelná neboli odvětrávaná fasáda do záplavových oblastí

Rekonstruovatelná neboli odvětrávaná fasáda do záplavových oblastí

vyšlo 8.7.2013

Novým typem fasád pro rodinné domy jsou odvětrané fasády. Zkušenosti z loňských i letošních záplav potvrdily, že tento typ fasád je ideálním stavebním řešením pro domy v záplavových územích. Pokud byl dům zasažen povodní, jeho fasáda se jednoduše odmontuje, izolace se vysuší a poté se zdivo vrátí zpátky.

 
Fotonávod - správné natírání lazurou

Fotonávod - správné natírání lazurou

vyšlo 28.6.2013

Jedním z nejkvalitnějších a zároveň i nejekonomičtějších způsobů, jak ošetřit dřevo, je natírání lazurou. Dříve jsme museli na dřevo nanést 2 nebo dokonce 3 vrstvy nátěru, protože byly k dostání pouze klasické lazury. Dnes jsou však k dostání lazury, s nimiž stačí provést pouze jeden nátěr. Můžeme tak ušetřit spoustu času i peněz.

 
Textilní tapety na zeď dodají stěnám luxus i tepelnou izolaci

Textilní tapety na zeď dodají stěnám luxus i tepelnou izolaci

vyšlo 4.6.2013

Pokud toužíte po elegantním teplém domovu, troše extravagance a luxusu, určitě vás zaujmou textilní tapety. Ty nejsou na trhu až tak převratnou novinkou a pravidelně se s nimi setkáme také v zámeckých interiérech. V poslední době však slaví návrat a díky svým vlastnostem i vysoké dekorativnosti jsou stále oblíbenější.

 
I fasádní omítky můžou imitovat dřevo, cihlu nebo betonový obklad

I fasádní omítky můžou imitovat dřevo, cihlu nebo betonový obklad

vyšlo 22.4.2013

Zasloužil by váš dům nový kabát? Atraktivní vzhled a styl mu můžete dodat novou fasádní omítkou. Na trhu je dnes opravdu pestrá nabídka nejrůznějších barev, struktur a designů. Je libo rýhovanou či mozaikovou fasádní omítku? Nebo byste raději takovou, co odráží infračervené záření, případně se podobá dřevu?

 
Designér radí, jak pracovat s růžovou barvou

Designér radí, jak pracovat s růžovou barvou

vyšlo 27.2.2013

Růžová je zábavná, živá a pozitivní. Navozuje pocit sladkosti a dívčí jemnosti. Je symbolem čistoty myšlenek (možná někdy až určité naivity), štěstí, romantiky a lásky. Je to jediná barva, která postrádá negativní asociace. Je lolitovsky koketní, s vlastním charakterem a odlišná od své přímé příbuzné – červené. Také se pojí s něhou, náklonností a jemnou ženskostí. Je barvou mnoha květin, přičemž jedna z nich – růže – dala tomuto nejznámějšímu pastelu jeho jméno.

 
Co je to vlastně interiérový trend?

Co je to vlastně interiérový trend?

vyšlo 29.1.2013

Pro letošní rok jsme pro vás připravili seriál o interiérových trendech a pro spolupráci na něm jsme si vybrali školu interiérového designu INTERMEZZO. Spolu s její zakladatelkou Janou Hradeckou a odbornými lektory se zaměříme na to, jak vnímat současné barevné trendy, jak s nimi pracovat a jak je při tvorbě interiéru uplatňovat.

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Den Braven Duo flex

Reklama

Náš tip

Vertikutátor STIHL RLE 240

Oblíbený vertikutátor od firmy STIHL máme nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE HIGH TACK

Využijete ho všude tam, kde potřebujete něco rychle přilepit a nemůžete předmět z jakýchkoliv důvodů zatížit, než lepidlo vytvrdne. Lepidlo MAMUT GLUE High Tack nahrazuje hřebíky, šrouby a nýty.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

OBLOUKOVÉ A ŠIKMÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

Oblouková žaluzie řady Sinline® představuje jedinečný způsob zastínění atypických obloukových oken.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.