IP Polná LB Zateplete strop 2

Reklama

Barvy

Vyhledávání článků
Jak pracovat s barvami v interiéru?

Jak pracovat s barvami v interiéru?

vyšlo 25.1.2013

Chystáte se vymalovat pokoj, nebo celý byt a vymýšlíte, jaké barvy by vám do dané místnosti nejlépe pasovaly? Abyste mohli barvy kombinovat, musíte se nejdříve dokonale seznámit s působením a schopnostmi jednotlivých barev. V tomto článku se také zaměříme na charakteristiky základních barev, jako je bílá, šedá a černá a zjistíme, jak ovlivňují interiér.

 
Tapety a tapetování - nezasloužil by si váš interiér změnu?

Tapety a tapetování - nezasloužil by si váš interiér změnu?

vyšlo 22.1.2013

Tapety dávno nejsou nutným zlem pro zakrytí nerovných zdí panelových domů. Naopak. V současné době jsou symbolem luxusu a elegance a každý bytový designér se s jejich pomocí vyřádí. Jak je to možné? Na trhu jsou totiž k sehnání rozmanité typy, vzory a materiály tapet, které se skvěle hodí do každého interiérů a práci s nimi zvládnou i ti méně zkušení.

 
Jak na plíseň v koupelně?

Jak na plíseň v koupelně?

vyšlo 20.1.2013

Do boje s plísní se čas od času pouští snad každá domácnost. Plísně se nejčastěji vyskytují v místnostech se zvýšenou vlhkostí, což jsou zejména koupelny. Nejvíce se jí daří ve spárách mezi obkládačkami, nebo v rozích van a sprchových koutů. Na trhu existuje řada prostředků, které s plísněmi dokážou zatočit, proto zde platí, že nejlepší obranou je útok!

 
Jak co nejlépe zateplit dům?

Jak co nejlépe zateplit dům?

vyšlo 14.11.2012

Zateplování je trendem poslední doby, který však má své opodstatnění. Pokud se ve svém domě či bytě nechcete pohybovat navlečení v několika svetrech, jen abyste ušetřili na vytápění, měli byste raději dům zabezpečit proti tepelným ztrátám. Díky této investici v zimě výrazně ušetříte za energie vynaložené na vytápění a zajistíte si teplejší budoucnost.

 
Trendy v bytovém textilu – originální a působivý Craft Industry

Trendy v bytovém textilu – originální a působivý Craft Industry

vyšlo 15.10.2012

Jedním z trendů bytového textilu, který byl pro letošní rok zvolen na veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem je i Craft Industry. Tento styl v sobě spojuje tradici ručních prací s moderními technologiemi a průmyslovým zpracováním. Že se vám zdá nemožné spojit tyto prvky v jeden celek? Výsledek je až překvapivě líbivý.

 
Trendy v bytovém textilu – čístý a jednoduchý Split Clarity

Trendy v bytovém textilu – čístý a jednoduchý Split Clarity

vyšlo 2.10.2012

Jedním z nejčerstvějších módních trendů v bytovém textilu je tzv. Split Clarity, neboli „rozpolcená čistota“. Je pro něj typická jednoduchost, funkčnost a čistota designu. Split Clarity vyznává udržitelnost, klade důraz na kvalitu, moderní technologie a nové materiály. Je řízen heslem, že méně je někdy více.

 
Zateplení fasády zvládnete i svépomoci

Zateplení fasády zvládnete i svépomoci

vyšlo 25.9.2012

Přestože venku panují ještě relativně příznivé teploty, je třeba se již začít připravovat na zimu – tedy alespoň co se týče péče o dům. Jestliže uvažujete, jak ušetřit na výdajích za vytápění, které se každoročně zvyšují, tak vhodným řešením je zateplení fasády. Jde o funkční metodu, jejíž realizace není až tak náročná, jak by se mohlo zdát.

 
Trendy bytového textilu – noblesní Dark Lux

Trendy bytového textilu – noblesní Dark Lux

vyšlo 14.9.2012

Mezi nejčerstvější módní trendy bytového textilu patří tzv. Dark Lux neboli Temný luxus. Jde o ponurý, temný a opulentní, ale zároveň ušlechtile elegantní a zářivý styl, pro nějž se najde místo jak v obývacím pokoji a ložnici, tak i v kuchyni nebo třeba jídelně. Vévodí mu pogumované tkaniny, „tekutý“ vzhled, lesklé povrchy a cizí mu nejsou ani imitace kožešin.

 
Poznejte styl colour riot a zažijte vzpouru barev

Poznejte styl colour riot a zažijte vzpouru barev

vyšlo 16.8.2012

Chcete utéct všednosti a trochu rozzářit váš interiér? Nebojte se být extravagantní a pusťte si do bytu trochu barev! Pokud vám nevadí výrazné kombinace, jistě si oblíbíte extravagantní a hravý trend zvaný Colour riot. Takto zařízený interiér vás bude nabíjet pozitivní energií, protože pohled na záplavu barev zvedne náladu každému.

 
Stěny v dětském pokoji – jak je ozdobit?

Stěny v dětském pokoji – jak je ozdobit?

vyšlo 6.8.2012

Dětský pokoj je královstvím vašich potomků, které by mělo být útulné, barevné a veselé, aby se v něm děti cítily dobře a bezpečně. Velkou roli hraje nejen správně zvolený nábytek, ale také stěny, jejichž barva může pokoj zútulnit, ztmavit i rozveselit.

 
Bavlněné stěrkové tapety aneb malování bavlnou

Bavlněné stěrkové tapety aneb malování bavlnou

vyšlo 20.7.2012

Možností, jak dodat stěnám na originalitě a unikátnosti je v dnešní době několik. Oblíbené jsou tapety, ale i výmalba pestrobarevnými barvami. Existují však také netradiční malířské techniky a materiály, které z vašich stěn udělají doslova umělecké dílo. Tím jsou například bavlněné stěrkové omítky nebo bavlněné výtvarné hmoty.

 
Nudí vás obklady a klasické výmalby? Zkuste cementovou stěrku

Nudí vás obklady a klasické výmalby? Zkuste cementovou stěrku

vyšlo 29.6.2012

Pokud se vám nelíbí klasické obklady na stěnách nebo keramická dlažba a rádi byste váš interiér ozvláštnili něčím originálním, vyzkoušejte dekorativní cementovou stěrku. Tento materiál se nanáší metodou stírání na jakýkoliv rovný povrch, čímž se vytváří hladký efekt. Stěrku charakterizuje přirozený betonový vzhled hodící se na stěny i na podlahu.

 
Desinfekce a čištění vody v bazénu aneb jak udržet bazén čistý

Desinfekce a čištění vody v bazénu aneb jak udržet bazén čistý

vyšlo 28.6.2012

Koupat se ve špinavé vodě nechceme ani v rybníce, natož tak ve vlastním bazénu. Říkáte si, jak je možné, že máte vodu zase zakalenou, když se o ni pečlivě staráte? Možná děláte něco špatně, stačí dodržovat pár základních pravidel a pořídit si ty správné pomocníky, kteří s nečistotami zatočí. Vy už si pak můžete užívat příjemného koupání. Jak tedy na to?

 
Lícové zdivo a obložení domu z lícových cihel

Lícové zdivo a obložení domu z lícových cihel

vyšlo 8.6.2012

Lícové zdivo se těšilo velké oblibě zejména v minulých dvou stoletích. V současné době zažívá jakousi renesanci a patří k nejkvalitnějším zdícím materiálům pro stavbu obvodových i vnitřních vrstvených stěn. Lícové cihly jsou přírodní, ekologicky nezávadný materiál, který nabízí mnohé přednosti a dodá vašemu domu originální vzhled.

 
Barvy v bytě XII. - Hnědá

Barvy v bytě XII. - Hnědá

vyšlo 2.3.2012

Poslední barvou, která uzavírá náš seriál, je hnědá. Do interiéru jsou vhodné všechny odstíny hnědé, ne všichni lidé jí však holdují. Je to škoda, tato barva je totiž barvou země, vyzařuje klid, jistotu a hřejivost, které dodají místnostem ten správný pocit domova. Zároveň je barvou dřeva, a tak navozuje pocity souznění s přírodou.

 
Interiérové barvy proti plísním

Interiérové barvy proti plísním

vyšlo 12.10.2011

Řada domů a bytů trpí kvůli špatnému odvětrávání na plísně, které vznikají na stěnách. Vlhkost a kondenzace vody v kombinaci se závětřím vytváří na omítkách ideální prostředí pro vznik této nežádoucí květeny, která vede k alergiím, kožním problémům a dokáže vážně poškodit lidské zdraví. Je vůbec možné proti plísním účinně bojovat?

 
Jak vyhnat červotoče z nábytku a trámů

Jak vyhnat červotoče z nábytku a trámů

vyšlo 6.10.2011

K nejčastějším biologickým škůdcům v nábytku patří dřevokazný hmyz, houby a plísně. Z hmyzu jde nejčastěji o červotoče, kteří kladou vajíčka do prasklin ve dřevě nebo do předem vyhlodaných chodbiček. Jejich usazení v nábytku, trámech nebo jiném dřevěném vybavení domů a bytů vede často k naprosté degradaci dřeva. Jak se těchto nezvaných hostů zbavit?

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >
Den Braven Duo flex

Reklama

Náš tip

Aku minipila GTA 26

Šikovný pomocník i na vaši zahradu nyní v akci. Dvořák sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE DISPER FIX

Kvalitní, rychlé a spolehlivé lepidlo využijete v dílně, domácnosti, garáži nebo i na pracovišti. Lepí většinu materiálů jako je dřevo, beton, kov, kámen apod.

 

Umělé zelené stěny

Zelené stěny či vertikální zahrady jsou moderním designovým prvkem a současně i dokonalým řešením pro úsporu místa a vytvoření příjemného prostředí.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ PLISÉ ROLETY

Plisé lze zhotovit i v atypických tvarech. Ve většině případů jej lze na rozdíl od atypických hliníkových žaluzií kompletně stahovat a vytahovat.

 

DLAŽDICE, KTERÁ HÝČKÁ VAŠI TERASU

Užijte si pohodové dny na vaší terase s rodinou a přáteli. K dokonalé atmosféře přispěje Semmelrock dlaždice CARATsantino s jemnou povrchovou úpravou, která je velmi příjemná při chůzi naboso.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.